Egyperces mesék, mondák

Mindennapi mondák, régmúlt mesék

Mindennapi mondák, régmúlt mesék

Báthory Erzsébet ördögi csaj?

2015. február 11. - Sabel Colonius

A délelőtti kissé melankolikusra sikeredett bevezető után, egyszerre egy igazi csemegével kezdünk. Nem más mai mesénk alanya, mint Báthory Erzsébet. Húúú vigyázat jön a vámpírnő! Viccesen hangzik? Lehet, hogy pár sor múlva már kevésbé gondoljuk azt, hogy e nőt ne lengte volna körül valami földöntúli titokzatosság.

Íme a mese rövidre szabva:
1560-1614 született és halt, 1+5+6+0+1+6+1+4=24, 2+4=6!, továbbá 1*5*6*0+1*6*1*4=24 2+4=6!. Eddig van két 6-os. Neve latinul kilenc (9) betűből áll. Jelentése: Isten a teljesség, Isten a tökéletesség. Ha mindkettőnek (név jelentése), betűk száma (9), az ellenkezőjét vesszük, akkor a 9, 6 lesz, a név jelentésébe pedig tegyük be Isten ellentettjét!
Végeredmény: 6,6,6 és... Sátán/ördög a teljesség!

Az már csak hab a tortán, hogy 54 évesen halt meg. 5+4=9! vagy mégsem halt meg? Vegyük az ellenkezőjét ennek is: 6-os az ördögi szám, és mi a halál ellentéte? ...
...a legendák arról szólnak, a csejtei vár toronyszobáját gyújtotta magára, testét sohasem azonosíthatták...

Vége?

sitke_nyugalom.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandozz.blog.hu/api/trackback/id/tr517160085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása