Egyperces mesék, mondák

Mindennapi mondák, régmúlt mesék

Mindennapi mondák, régmúlt mesék

Nulladik típusú írás

2015. február 11. - Sabel Colonius

Igaz vagy sem, vagy csak a fele, ki tudja már. De manapság, ha csak egy pillantást vetünk a mozifilmekre, azt látjuk, hogy a fantáziavilág képi megjelenítése korosztálytól függetlenül odaszegez bennünket a képernyő elé. Ami megelevenedik mozgóképen, az előbb-utóbb divatos lesz írott formában is, vagy éppen fordítva. A mindennapok szürke, monotonitásából természetes, hogy elvágyódik az ember. Ha nem is teheti meg fizikálisan, legalább ábrándok szintjén hajtja végre. Egy könyv, egy film, egy kiposztolt kép, zenemű és még sorolhatnánk, mi minden jelenthet kiutat a mókuskerékből, ha csak pillanatokra is. Régen sem volt ez másként, az emberek picit kiszínezve, némileg elferdítve, saját szájuk íze szerint meséltek egymásnak, adták tovább a híreket. Nincs ez másként ma sem, csak talán ritkább kihallani a média számtalan csatornájából áradó információ özön zajából. 
Régmúlt idők rejtélyeit, a mindennapjaink látnivalóin mögött kis fantáziával megbúvó világot fürkésszük, s igyekszünk bemutatni. Hogy honnan is indul e forrás? Colonia Natura egyik szobájából, az ablakpárkány századokat megélt fadarabján játszó fénysugarak játékából, ahogy én hívom a fényküszöbről. Colonia Natura is egy ilyen világ. Túl lép a vidéki, falusi turizmus sztereotípiáin és a múlt, a természetközeli életérzés fantáziadúsabb átélését teszi lehetővé, nem elszakadva a táj gyökereitől. Szándékunk szerint e blog kezdete, nem lesz egyben végpontja is. Blogunkban elfeledett, régmúlt idők vélt vagy valós meséi mellett, modern kori, mindennapjainkból táplálkozó legendákat is felvillantunk követőink előtt.

minerva_apartman_fenykuszob.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandozz.blog.hu/api/trackback/id/tr467160025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása